Порошенко закликав ЄС знизити плату за роумінг для українців

Читать на русском
Порошенко вважає за необхідне вжити спільних з ЄС заходів щодо зниження плати за роумінг між Україною та європейськими країнами.

Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне вжити спільних з ЄС заходів щодо зниження плати за роумінг між Україною та європейськими країнами, а також наголосив на важливості інтеграції в єдиний цифровий і комунікаційний простір ЄС.

Про це він заявив на прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером у Києві в рамках саміту Україна-ЄС, передає прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

ЄС скасував плату за роумінгРоумінг без додаткової плати поширюватиметься на людей, які живуть у Європі і подорожують в інші країни ЄС для роботи або відпочинку.

«Вкотре наголошую на перспективності створення умов для поступового зниження плати за роумінг для мобільних дзвінків і передачі даних між Україною та країнами ЄС», – сказав Порошенко.

Крім того, він вважає, що важливим є створення між Україно та ЄС єдиного комунікаційного простору.

«Наполягаю на тому, що дуже важливим є розширення контактів між людьми, громадянами України та ЄС, створення єдиного комунікаційного простору», – додав президент.

Раніше стало відомо, коли для українців можуть скасувати роумінг у межах ЄС.

Нагадаємо також, що Порошенко доручив здешевити роумінг для українців у Європейському Союзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: