Порошенко доручив здешевити роумінг для українців в ЄС

Читать на русском
Президент Петро Порошенко доручив НКРЗІ вивчити можливість зниження плати за послуги міжнародного роумінгу при перебуванні громадян України на території Євросоюзу.

Президент Петро Порошенко доручив НКРЗІ вивчити можливість зниження плати за послуги міжнародного роумінгу при перебуванні громадян України на території Євросоюзу.

Про це йдеться в оприлюдненому у вівторок, 30 травня, указі Президента №146 від 26 травня «Про заходи, пов'язані із запровадженням Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України», передає «Слово і Діло».

«Запропонувати Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, опрацювати в установленому порядку питання про зменшення плати за послуги міжнародного роумінгу засобами рухомого (мобільного) зв'язку під час перебування громадян України на території держав - членів Європейського Союзу», - сказано в ньому.

У свою чергу Міністерству закордонних справ доручено активізувати переговорний процес щодо лібералізації візового режиму України з державами, громадяни яких відповідно до законодавства ЄС перетинають зовнішні кордони держав - членів Євросоюзу без віз.

У МЗС перелічили умови, за яких Євросоюз може відмовити в безвізовому в'їздіУ Міністерстві закордонних справ перерахували умови, при яких Євросоюз може відмовити в безвізовому в'їзді.

Нагадаємо, 22 травня ЄС опублікував рішення про надання Україні безвізу. Безвізовий режим для громадян України запрацює опівночі неділі, 11 червня. 26 квітня Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (COREPER) схвалив включення України до переліку третіх країн, котрі мають потреби у візах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: