ЄС скасував плату за роумінг

Читать на русском
Роумінг без додаткової плати поширюватиметься на людей, які живуть у Європі і подорожують в інші країни ЄС для роботи або відпочинку.

В ЄС набули чинності нові правила, за якими скасовується плата за користування мобільним зв'язком у роумінгу.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на BBC.

Нові правила передбачають, що громадяни, які подорожують Євросоюзом, матимуть змогу телефонувати, обмінюватися текстовими повідомленнями і завантажувати дані за допомогою мобільного інтернету за таку ж саму ціну, як у себе вдома.

Єврокомісія назвала скасування плати за роумінг одним з найбільших досягнень ЄС.

Китай скасує плату за мобільний роумінгТакож у Китаї знизять тарифи на підключення до інтернету для середніх і малих підприємств і зменшать плату на міжнародні дзвінки.

«Європейський Союз - це про об'єднання людей та полегшення їхнього життя. Кінець плати за роумінг - це справжня історія європейського успіху. Відтепер громадяни, які подорожують в межах ЄС, зможуть телефонувати, писати повідомлення та з'єднуватись на своїх мобільних пристроях за тією самою ціною, яку вони платять вдома. Скасування плати за роумінг є одним із найбільших і найбільш відчутних успіхів ЄС», - йдеться у заяві Єврокомісії, поширеній напередодні.

В ЄК повідомили, що інституції ЄС працювали разом над цим питанням протягом 10 років. Роумінг без додаткової плати поширюватиметься на людей, які живуть у Європі і подорожують в інші країни ЄС для роботи або відпочинку. Він також буде введений в Ісландії, Ліхтенштейні і Норвегії невдовзі після 15 червня.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що у листопаді 2017 року на саміті «Східного партнерства» буде обговорено питання перспектив безкоштовного роумінгу України з Євросоюзом.

Президент Петро Порошенко доручив НКРЗІ вивчити можливість зниження плати за послуги міжнародного роумінгу у разі перебування громадян України на території Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: