Геращенко пропонує «Новой газете» опублікувати звернення матері Сенцова

Читать на русском
Геращенко закликає Новую газету опублікувати звернення матері Олега Сенцова, який не воював проти інших країн і нікого не вбивав.

Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко звернулася до «Новой газеты», «яка щодня друкує звернення матері військового злочинця Агеєва», з пропозицією опублікувати звернення матері Олега Сенцова.

Про це вона написала в Facebook у день народження українського режисера, передає «Слово і Діло».

«Надрукуйте звернення матері режисера Сенцова з проханням звільнити її сина. Він не воював проти інших країн і нікого не вбивав. Він був на своїй кримській землі. Його «провина» лише в тому, що він – українець! Вимагаємо від президента Путіна негайно звільнити Олега Сенцова! І всіх інших українців», – підкреслила депутатка.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

Також Геращенко зазначила, що український кінорежисер, якого незаконно утримують у Росії, є прикладом мужності та патріотизму.

«Сьогодні день народження Олега Сенцова. В окупованому Криму на нього чекають донька, син, мати. В усьому світі за Олега борються люди доброї волі, й ми їм за це дякуємо. Дякуємо його мужній сестрі, пані Наталі, яка дуже багато робить задля звільнення брата. Всім українським дипломатам і консулам. Олег – приклад мужності та патріотизму. Він має бути на волі. Вимагаємо від Кремля свободу Олегу Сенцову!», – наголосила вона.

Нагадаємо, мати полоненого російського військового Віктора Агеєва звернулася до президента України Петра Порошенка з проханням про помилування її сина.

У день народження Сенцова Порошенко передав йому книгу «Спогади» дисидента Андрія Сахарова й написав у Twitter, що «Україна продовжить боротися».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: