«Укрзалізниця» створить лізингову компанію

Читать на русском
ПАТ Укрзалізниця має намір створити лізингову компанію спільно з Amsted Rail і The Greenbrier Companies.

ПАТ «Укрзалізниця» має намір створити лізингову компанію спільно з Amsted Rail і The Greenbrier Companies (обидві – США).

Про це повідомив очільник ПАТ Войцех Бальчун на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Які підсумки роботи Балчуна в «Укрзалізниці»Транспортний експерт проаналізував діяльність «Укрзалізниці» під керівництвом поляка Войцеха Балчуна.

«Одне з ключових проблемних питань для ринку – недостатня кількість вагонів. Разом із нашими партнерами Amsted Rail і The Greenbrier Companies, які активно співпрацюють з EBRD, Еximbank і OPIEK, ми вже знаємо, що робити. Плануємо спільно створити в Україні лізингову компанію, яка надаватиме українським перевізникам 10 тисяч вагонів», – написав він.

За його словами, парк для неї мають намір збудувати спільно з іншими національними виробниками.

«Укрзалізниця» не хоче йти далі шляхом латання дірок дідівськими методами в стратегічних проблемах галузі, тому запускає нові процеси з компаніями, що мають підтверджену історією надійність, новітні технології, світове визнання й повну відсутність корупції», – резюмував Бальчун.

Amsted Rail займається виробництвом залізничної комплектації – від коліс, осей і підшипників до гальмівних систем, візків, валиків і т. д.

Greenbrier, зокрема, розробляє, будує та продає вантажні вагони в Північній Америці та Європі.

Раніше «Укрзалізниця» модернізувала вагони для армії.

3 липня «Укрзалізниця» спростила процедуру закупівлі дизельного палива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: