«Укрзалізниця» модернізувала вагони для армії – Бальчун

Читать на русском
Бальчун зазначив, що модернізований вагон обладнаний спальним купе, вартовим приміщенням, санвузлом і кухнею.

В «Укрзалізниці» модернізували вагони для української армії.

Про це повідомив голова ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун у Facebook, передає «Слово і Діло».

Які підсумки роботи Балчуна в «Укрзалізниці»Транспортний експерт проаналізував діяльність «Укрзалізниці» під керівництвом поляка Войцеха Балчуна.

«Для потреб супроводжуючих військові ешелони, за дорученням Президента та уряду, переобладнали перший службово-технічний рефрижераторний вагон. Усі роботи виконані за власні кошти силами філії «рефрижераторна вагонна компанія». Плануємо днями продемонструвати цей модернізований вагон офіцерам Збройних сил України. Якщо отримаємо позитивні відгуки від військових, готові переобладнати ще 8 таких вагонів ... Крім цього, для перевезення особового складу використовуємо ще 102 плацкартних вагони», – написав він.

Бальчун зазначив, що модернізований вагон обладнаний спальним купе, вартовим приміщенням, санвузлом і кухнею, укомплектованою меблями, з плитою для приготування гарячих страв і кухонним інвентарем. Всі побутові приміщення опалюються взимку. Система водопостачання облаштована аналогічно системі пасажирського вагону й містить усе необхідне: душ, умивальник і туалет. Крім того, спецвагон має сейф для зброї, вікна з ґратами, освітлення та все необхідне за військовим статутом вартової служби.

Голова ПАТ «Укразалізниця» додав, що відкритим залишається питання осучаснення нормативно-технічної документації за умовами перевезень особового складу Міноборони та військової техніки. Він висловив надію, що найближчим часом буде врегульована вся база документації й у найближчому майбутньому українські заводи отримають замовлення на виготовлення таких вагонів.

Раніше повідомлялося, «Укрзалізниця» для боротьби з корупцією запросить іноземних аудиторів.

Нагадаємо, з Войцехом Бальчуном продовжили контракт до 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: