«Укрзалізниця» спростила процедуру закупівлі дизельного палива

Читать на русском
Відповідні зміни були внесені до ProZorro, але через вірусну атаку стався технічний збій, тому виправлення в системі були зроблені наступного дня.

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» спростила тендерну документацію на закупівлю дизельного палива із застосуванням формульного ціноутворення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укрзалізниці».

За інформацією прес-служби, скасовано вимогу про наявність в учасника торгів договору з агентством Platts.

Які підсумки роботи Балчуна в «Укрзалізниці»Транспортний експерт проаналізував діяльність «Укрзалізниці» під керівництвом поляка Войцеха Балчуна.

«Також у новій редакції врахованы всі рекомендації Антимонопольного комітету України щодо викладення формулювань тендерної документації відповідно до положень закону України «Про державні закупівлі». Відповідні зміни були внесені до ProZorro, але через вірусну атаку стався технічний збій, тому виправлення в системі були зроблені наступного дня», – наголошується в повідомленні.

Так, нова редакція проекту договору є частиною тендерної документації, містить пункт про можливість перегляду умов договору в усіх випадках, передбачених законом «Про державні закупівлі», в тому числі: зміна ставок податків і зборів; перегляд ціни договору в разі коливання ціни товару на ринку, за умови належного підтвердження такого коливання.

«З огляду на негативний досвід філії про відмову деяких контрагентів зменшувати ціну договору в разі зменшення ринкової ціни дизельного палива, запроваджується механізм гарантування перегляду ціни шляхом автоматичного підписання додаткових угод. При цьому такий механізм буде діяти як в разі зменшення ціни, так і у випадках її підвищення, що ставить у рівні умови залізницю й постачальника», – повідомляє «Укрзалізниця».

Відзначимо, що «Укрзалізниця» для боротьби з корупцією запросить іноземних аудиторів.

Нагадаємо, 10 лютого 2017 року народний депутат України Сергій Каплін пообіцяв звільнити Войцеха Бальчуна з посади голови правління ПАТ «Укрзалізниця», але так і не зміг виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: