Тимчук: для навчання бойовиків на Донбас приїхала чергова група російських ГРУшників

Читать на русском
На окуповану територію Донецької області прибула нова група російських офіцерів ГРУ для підвищення ефективності розвідки бойовиків.

На окуповану територію Донецької області прибула нова група російських офіцерів ГРУ. Її завданням є переформатування та підвищення ефективності розвідки бойовиків.

Про це написав керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук у Facebook, передає «Слово і Діло».

«До «1-го АК ДНР» прибула нова група офіцерів ГРУ ГШ ЗС РФ, метою якої є переформатування та підвищення ефективності роботи «військової розвідки ДНР». Головна причина такої необхідності – в різкому зниженні кількості та якості інформації, що отримується останнім часом (протягом травня-червня п. р.). На думку фахівців із РФ, «військова розвідка ДНР» стала поступово втрачати свої «агентурні позиції» в районах і місцях дислокації штабів, командних пунктів та ПУ сил АТО, які, на думку представників російського ГРУ, мають перебувати під постійним наглядом і контролем», – написав Тимчук.

Зведення штабу АТО 12 липня: понад 20 обстрілів, є пораненіУ прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 11 липня.

Він також додав, що на думку офіцерів ГРУ, причинами неефективної розвідувальної роботи бойовиків є низький рівень професіоналізму, недбалість у роботі офіцерів, що її курирують, та недотримання конспірації (використання відкритих каналів зв'язку).

Тож російські фахівці, що приїхали на Донбас, вирішили «посилити» роботу з кадрами й агентурою.

Нагадаємо, що незважаючи на особисте зізнання полоненого військовослужбовця РФ Віктора Агеєва, Міноборони РФ продовжує заперечувати, що він був контрактником російської армії.

Крім того, українські прикордонники затримали російського полковника, який воював проти України на Донбасі разом із «Моторолою» й «Гіві».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: