«Наглядач» із команди Трампа в Києві: чи допоможе Курт Волкер досягти миру на Донбасі

Читать на русском
Вадим Карасьовполітолог, директор Інституту глобальних стратегій

Важливо, що Волкер залишається в Україні. Це говорить про те, що його завдання – надати потужну динаміку мінському процесу, який сьогодні перебуває на тривалій паузі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Вадим Карасьов, оцінюючи призначення Курта Волкера спецпредставником США з питань України.

«Саме для контролю за реалізацією та виконанням Мінських угод зараз призначений Волкер. Для цього він залишається на місці, в політико-польових умовах. Зустрічаючись із політиками, лідерами фракцій, громадськістю, дипломатами, він зможе виробити найбільш оптимальний шлях для України щодо реалізації Мінських угод», – зазначив політолог.

На його думку, Волкер буде набагато жорсткішим, ніж Вікторія Нуланд.

«Волкер зможе діяти жорсткіше, ніж Нуланд свого часу, що зустрічалася з нашими депутатами, але без якихось зрушень. Тоді, навіть якщо Нуланд і намагалася жорстко тиснути на лідерів фракцій, депутатів, політика Обами щодо РФ була іншою. А проблема «Мінська» та України розглядається в контексті бажання Трампа поліпшити відносини з РФ. Якщо таке бажання є, то США робитимуть усе, щоб зняти проблему України як чинник, що ускладнює поліпшення відносин з РФ», – наголосив Карасьов.

Війна на Донбасі: чи готова українська армія до наступу?Журналіст Денис Попович розмірковує про можливий наступ Збройних сил України на позиції російських військ.

За словами експерта, Волкер – лише виконавець, який працює на держсекретаря США.

«Волкер працює на Рекса Тіллерсона. Адже не дарма в Україну прилетів не Майкл Пенс, а Тіллерсон. Саме держсекретар зараз є ключовим зовнішньополітичним гравцем команди Трампа. Тепер Україною займається він, і для цього є причини – у Тіллерсона давні контакти з РФ. Щоб налагодити відносини в трикутнику Україна-США-РФ, потрібен саме він. Це також одна зі стратегій Білого дому», – проаналізував Вадим Карасьов.

Президент України Петро Порошенко позитивно оцінив призначення Курта Волкера.

Відзначимо, за словами самого Волкера, «найкращий спосіб протистояти нападам і російській пропаганді – посилення України».

Додамо, що дипломат має репутацію «яструба», закликав команду Трампа протидіяти РФ, а до свого призначення був виконавчим директором Інституту міжнародного лідерства сенатора Джона Маккейна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: