Справа десятирічної давнини: чим завершиться історія Довгого та в чому помилка ГПУ

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

У Верховній Раді сьогодні намагаються зняти недоторканність із нардепів, зокрема з Олеся Довгого в справі про розкрадання землі. Але претензії до нардепа викликають питання.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Кирило Молчанов, передає «Слово і Діло».

«Висунуті генпрокурором звинувачення на адресу Довгого на регламентному комітеті викликають багато питань. Зокрема, справа вже більш ніж десятирічної давнини, але інтерес виник лише зараз. Крім того, рішення щодо землі ухвалювалося на засіданні міськради, тобто колегіально», – констатував Молчанов.

Експерт уточнив, що в зв'язку з цим фактом нелогічно й незрозуміло, чому Луценко звинувачує лише Довгого, а решта 63 екс-депутатів міськради, включаючи екс-мера, в справі не проходять.

Скільки обіцянок встигли виконати підозрювані нардепи?Напередодні останнього пленарного тижня літньої сесії Верховної Ради «Слово і Діло» проаналізувало, як добре виконують свої обіцянки народні депутати, доля недоторканності яких буде вирішуватися найближчими днями.

«Притягнення до відповідальності одного депутата за колективно ухвалене рішення радше нагадує вибіркове правосуддя або ж просто помсту. Така нісенітниця дає всі можливості адвокатам Довгого звинуватити генпрокурора в упередженості до їхнього клієнта. Вибіркові звинувачення такого роду від генпрокурора, засновані на сумнівних доказах, і упереджений підхід не приведуть до перемоги над корупцією, а лише погіршать стан речей», – зазначив Кирило Молчанов.

Хто з нардепів може позбутися «імунітету», читайте в матеріалі «Токсичні, як ртуть Кононенко. Хто з нардепів може залишитися без недоторканності?».

Детальніше про те, як підозрювані депутати виконують власні зобов'язання, читайте в матеріалі «Скільки обіцянок встигли виконати підозрювані нардепи?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: