Гройсман хоче відновити переговори з Ryanair

Читать на русском
Прем'єр доручив НАБУ та Антимонопольному комітету розібратися в скандальній ситуації навколо Ryanair. Вони мають оцінити дії керівництва аеропорту Бориспіль та Мінінфраструктури.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна поновить переговори з Ryanair.

Про це він написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Вирішили поновити переговорний процес із Ryanair, до якого долучити разом із Міністерством інфраструктури України та аеропортом «Бориспіль» директора UkraineInvest - Ukraine Investment Promotion Office Даніеля Білака», – зазначив Гройсман.

Також прем'єр доручив НАБУ та Антимонопольному комітету розібратися у скандальній ситуації навколо Ryanair. Вони мають оцінити дії керівництва аеропорту «Бориспіль» та Мінінфраструктури на предмет дотримання законодавства та умов конкуренції.

Один із найбільших українських авіаперевізників може припинити роботуЗа словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, таке вже відбувалося свого часу з «Аеросвітом», коли держава замість повернення боргів «отримала дірку від бублика».

«З метою вирішення ситуації провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфрастурктури, Мін'юсту, аеропорту «Бориспіль», Асоціації «Аеропортів України», Офісу залучення та підтримки інвестицій. Ми ухвалили спільне рішення, з яким погодилися всі учасники наради. Перше – звернутися до НАБУ та Антимонопольного комітету України щодо оцінки всього перебігу переговорного процесу за участі Мінінфраструктури та Міжнародного аеропорту «Бориспіль» щодо дотримання законодавства й умов конкуренції», – заявив прем'єр-міністр.

Крім того, Гройсман доручив відомству Омеляна якнайшвидше розробити стратегію розвитку авіагалузі.

«Доручив Мінінфраструктури прискорити розробку Стратегії розвитку транспортної галузі в авіасегменті, включаючи розробку стратегії розвитку українських аеропортів, у тому числі із залученням лоукостів», – резюмував прем'єр.

Нагадаємо, вчора, 10 липня, європейська лоукост-компанія Ryanair офіційно скасувала вихід на український ринок.

У зв'язку з цим Омелян ініціює звільнення гендиректора «Борисполя» Рябікіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: