Прилетіли. Ryanair офіційно скасував вихід на український ринок

Читать на русском
У компанії зазначили, що аеропорт Бориспіль став на бік авіакомпаній з високими тарифами і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаквитків

У компанії зазначили, що аеропорт «Бориспіль» став на бік авіакомпаній з високими тарифами і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаквитків.

Ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair скасувала запланований вихід на український ринок. Про це йдеться в повідомленні прес-служби авіакомпанії, передає «Слово і Діло».

«Ryanair оголошує, що скасовує свій запланований прихід до України після того, як київський аеропорт не виконав угоду, досягнуту в Міністерстві інфраструктури з посадовими особами аеропорту і нинішнім генеральним директором аеропорту паном Рябікіним у березні цього року», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в компанії зазначили, що аеропорт «Бориспіль» став на бік авіакомпаній з високими тарифами, включаючи «Міжнародні авіалінії України», і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаквитків.

«У результаті у Ryanair немає вибору, крім як скасувати 4 нових київських маршрути і 7 нових львівських маршрутів, що призведе до втрати понад 500 000 пасажирів і 400 робочих місць», - додали в компанії.

Також Ryanair вибачається перед клієнтами, які вже забронювали рейси. Їм повернуть кошти за квитки.

Нагадаємо, раніше гендиректор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін звинуватив Ryanair у чиненні політичного тиску на аеропорт для підписання контракту. За його словами, через ультиматум Ryanair держпідприємство аеропорт «Бориспіль» може зазнати збитків у 2 млрд грн.

Також наголосимо, що сьогодні, 10 липня, на офіційному сайті ірландського лоукостера Ryanair зникла можливість покупки квитків у напрямку до/з аеропортів «Бориспіль» і «Львів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: