У львівську синагогу кинули «коктейль Молотова»

Читать на русском
У Львівській міській раді заявили, що засуджують акти вандалізму щодо євреїв. Львів завжди був, є й буде містом толерантним.
Синагога на вул. Братів Міхновських

У Львові «коктейль Молотова» кинули в синагогу на вул. Братів Міхновських, 4, а також написали образливі висловлювання в синагозі на вул. Вугільній, 3.

Про це повідомила директор Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар'є» Адель Діанова, передає прес-служба Львівської міськради, пише «Слово і Діло».

У Львівській міській раді заявили, що засуджують акти вандалізму щодо євреїв. Львів завжди був, є й буде містом толерантним.

«На вулиці Міхновських у синагогу кинули «коктейль Молотова». Але у вікно він не влучиив – він вдарився в стіну між вікнами, через що впав на ґанок, де й згорів. А на вулиці Шолом-Алейхема, 12, де є колишній будинок єврейської громади, написали образливі написи – «Геть єврейську владу» та «Жиди, пам'ятайте 1 липня», натякаючи на погроми, які відбувалися у Львові з 30 червня до 2 липня 1941 року, коли загинули 7000 євреїв», – розповіла Діанова.

Танці на пам’ятниках: як Україні та Польщі вийти з протистояння у пошуках історичного примирення?Трагічні сторінки спільної польсько-української історії вкотре спричинили погіршення відносин між двома державами. Чи вдасться зупинити ескалацію конфлікту та які приховані загрози несуть в собі зіпсовані відносини між Польщею та Україною?

Своєю чергою, в міськраді заявили, що засуджують акти вандалізму щодо євреїв.

«Ми засуджуємо акти вандалізму, які сталися у Львові. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Звертаємося до правоохоронних органів, щоб максимально оперативно розслідувати ці дії. Львів завжди був, є й буде містом толерантним», – зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Відзначимо, що 17 червня у Львові невідомі підпалили банківське відділення.

Раніше у Львові вандали облили фарбою монумент Слави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: