Французи можуть побудувати сонячну станцію в Чорнобильській зоні

Читать на русском
Французька енергетична компанія Engie веде переговори з українським керівництвом про будівництво сонячної станції в Чорнобилі.

Французька енергетична компанія Engie і керівництво України ведуть переговори про будівництво потужної сонячної станції по виробництву електрики, вартістю 1,25 мільярда доларів в зоні Чорнобильської АЕС.

Про це повідомляє Bloomberg, передає «Слово і Діло».

«Французька компанія Engie SA наступного тижня почне попередні проектні дослідження, що фінансуються керівництвом Франції. Досвід Франції в галузі ядерної енергетики є однією з причин, по якій ми хочемо працювати з ними», - повідомив Остап Семерак.

Уповноважений компанії Engie також підтвердив дані наміри.

За словами міністра Семерака, Engie - одна з 60 компаній, які показали зацікавленість в будівництві СЕС в Чорнобилі. Це робить нашу державу країною з найдорожчими тарифами на екологічно чисту електроенергію.

Навесні міністр екології та природних ресурсів України пообіцяв, що влітку в Чорнобильській зоні запрацює перша сонячна електростанція. Рівень відповідальності чиновника - 50%.

Хто з українських політиків і як збирався ліквідувати наслідки катастрофи - «Слово і Діло» з'ясувало в матеріалі «Зона відчуження ЧАЕС. Що наобіцяли і що насправді виконали політики?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: