Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак запевнив, що влітку в зоні відчуження Чорнобильської АЕС запрацює перша сонячна електростанція

26 квітня 2017 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що влітку в Чорнобильській зоні запрацює перша сонячна електростанція. Він також повідомив, що український інвестор вже почав будівництво невеликої сонячної електростанції в зоні відчуження ЧАЕС.
Не виконано
Сказано 26 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/os.semerak/posts/1446631205357039?pnref=story
  • https://hromadske.ua/posts/vlitku-ukraina-mozhe-otrymaty-pershu-soniachnu-enerhiiu-z-chornobylskoi-zony
  • Лист заступника міністра Віктора Вакараша
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/43962.html
  • https://www.chnpp.gov.ua/ua/119-uncategorised/5141-na-chornobilskij-aes-vidbulasya-ofitsijna-tseremoniya-vidkrittya-sonyachnoji-elektrostantsiji

Результат

Для висвітлення інформації щодо першої сонячної електростанції в зоні ЧАЕС ми направили запит до Мінприроди.

З отриманого листа стало відомо, що триває процедура оформлення необхідних дозволів для початку роботи сонячної електростанції на території Чорнобильської зони. Строки запуску в робочий режим першої СЕС заплановано на кінець 2017 року. Цю інформацію підтвердили у Мінприроди і 31 серпня.

Згідно планів профільного віце-прем'єр міністра Кістіона, до кінця 2017 року також буде розроблено проект будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження.

Влітку в зоні відчуження Чорнобильської АЕС не запрацювала перша сонячна електростанція. Запуск сонячної електростанції обіцяють здійснити взимку.

5 жовтня 2018 року на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС відбулася офіційна церемонія відкриття сонячної електростанції «Solar Chernobyl».