Делегації G20 просять дозволу на зброю для охорони

Читать на русском
Отримано дев'ять заявок на видачу зброї, серед них - від США, Великобританії, Мексики, ПАР, В'єтнаму та Нідерландів, а також МВФ.

Заявки на носіння зброї для своїх працівників служби безпеки подали делегації майже половини офіційних учасників саміту Великої Двадцятки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Spiegel.

«В цілому, до даного часу отримано дев'ять заявок на видачу зброї», - йдеться у статті.

Серед них - від США, Великої Британії, Мексики, ПАР, В'єтнаму та Нідерландів, а також Міжнародного валютного фонду. Очікується, що подібні заявки надійдуть також від делегацій Росії та Туреччини.

Макрон анонсував зустріч «нормандської четвірки» до саміту G20 – ЗМІУ найближчі тижні відбудеться зустріч нормандської четвірки щодо врегулювання конфлікту на сході України.

Дозвіл на носіння зброї має видавати Федеральне адміністративне відомство. Досі не було випадків, коли подібні запити при проведенні великих міжнародних заходів були відхилені.

Зазначимо, саміт G20 відбудеться у Гамбурзі 7-8 липня.

Раніше Німеччина заборонила охоронцям Ердогана в'їзд на саміт G20. Берлін заявив Анкарі, що не бажає бачити у себе повторення сцен насильства з боку охоронців президента Реджепа Таїпа Ердогана, як ті, що були під час його травневого візиту до Вашингтона (коли охоронці застосували грубу силу щодо демонстрантів).

Також Білий дім припустив зустріч Трампа і Путіна на саміті G20.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: