В ОРДЛО досі не дають інформацію про долю журналіста Асєєва

Читать на русском
Окупаційна влада ОРДЛО не відповідає на запити української сторони про долю і місце утримання затриманих українців, зокрема зниклого журналіста Станіслава Асєєва.
фото: Reuters

Окупаційна влада ОРДЛО не відповідає на запити української сторони про долю і місце утримання затриманих українців, зокрема зниклого журналіста Станіслава Асєєва.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла представник України в підгрупі з гуманітарних питань ТКГ, віце-спікер Ірина Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, 4 липня представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста вдалося передати посилки від родичів заручникам у Макіївській колонії.

«До самих хлопців МКЧХ вчергове не пустили, знову категорично відмовили в допуску до наших заручників», – зазначила Геращенко.

За її даними, наразі на окупованих територіях утримується 132 заручника.

«Цифра зростає, додаються цивільні, а ОРДЛО не дають нам жодної відповіді на наші запити про долю українців (зокрема, й про місце утримання Стаса Асєєва, інших). Натомість продовжують наполягати на звільненні злочинців, які не мають жодного стосунку до АТО, наприклад, «беркутівців», що вбивали Небесну Сотню. Це для розуміння, що відбувається в Мінську», – підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, 4 липня омбудсмен Валерія Лутковська заявила, що українська сторона готова обмінювати полонених навіть за формулою «1 до 3».

Раніше представник України в Тристоронній контактній групі, екс-президент Леонід Кучма повідомив, що ймовірною датою початку процесу обміну полоненими стане 5 липня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: