США розглядають варіанти долучення до Нормандського формату

Читать на русском
Представник Держдепу відповів, що США шукають будь-які шляхи, щоб бути корисними для цього формату та імплементації Мінських угод.

Державний департамент США вивчає способи залучення до переговорів у Нормандському форматі, але не як член групи.

Про це заявили представники Державного департаменту США під час брифінгу щодо візиту держсекретаря Рекса Тіллерсона до Києва, передає «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

«З приводу українського питання я скажу, що всі члени Нормандського формату – Франція, Німеччина, Україна та Росія – висловили бажання, щоб США були стороною, з якою вони могли б співпрацювати в переговорах, не як із членом Нормандського формату, але як із важливою підтримкою цього формату та співучасником у переговорах щодо імплементації Мінських домовленостей», – заявив представник Держдепу США.

«Тож наразі ми вивчаємо, як найкраще підтримати Нормандський формат і Мінські угоди», – додав він.

Успіх чи провал перезапуску «нормандського формату»: шанси на мир і нова хвиля загостренняПолітичний експерт припустив, чого слід очікувати від активізації мирних переговорів у межах нормандського формату.

На запитання, чи мають США намір призначити спеціального представника в Нормандському форматі, представник Держдепу відповів, що Штати шукають будь-які шляхи, щоб бути корисними для цього формату та імплементації Мінських угод.

Він висловив переконання, що Мінські угоди існують у певних рамках і немає кращих опцій поза ними.

Нагадаємо, в червні президент Франції Еммануель Макрон заявив, що зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та Росії в Нормандському форматі відбудеться до саміту G20, запланованого на 7-8 липня.

Президент Петро Порошенко заявив про те, що українська сторона не вважає доцільною зміну Мінського та Нормандського форматів переговорів щодо Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: