Порядок денний від США для України: з якою метою Тіллерсон їде до Києва

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Візит Тіллерсона до Києва говорить про те, що переговори Порошенка з Трампом мали певний позитивний результат.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, оцінюючи майбутній візит держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Україну.

«Приїзд Тіллерсона – це свого роду візит-продовження з метою завершити ті домовленості, які були досягнуті, та перевести їх у практичну площину. Не виключено, що були серйозні домовленості щодо енергетичних питань, зокрема про постачання вугілля в Україну. Можливо, ці поставки будуть здійснені в рамках якоїсь кредитної угоди», – зазначив експерт.

Політолог підкреслив, що для американців це також вигідна угода.

«По-перше, це підтримка промисловості. По-друге, це вугілля не буде спалюватися в США, що зніме питання екологічних протестів», – додав він.

Порошенко не «господар України», а Трамп не «володар США»: що змінить візит президента України до ВашингтонаПолітичний експерт пояснив, чому візит президента Порошенка до Вашингтона мало що змінить для України.

За його словами, ймовірно, є й інші цілі та домовленості, які поки не переведені в публічну площину й вимагають уточнення, подальшого розвитку.

«Не варто виключати, що командою Трампа була проведена якась підготовча робота, можливо, вироблена якась угода, що вимагає узгодження з Україною. Адже США можуть диктувати Україні свій порядок денний. Просто Україна змушена зважати на думку європейських партнерів. Візит напередодні саміту «Великої двадцятки» важливий, оскільки там можуть бути несподівані домовленості», – проаналізував Михайло Дяденко.

Як повідомляється, візит держсекретаря США запланований на 9 липня. Також відомо, що перша особиста зустріч президентів РФ і США узгоджена та відбудеться 7 липня на полях саміту «Великої двадцятки» в Гамбурзі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: