Протримався два роки: Кличко порушив обіцянку не підвищувати киянам квартплату

Читать на русском
Міський голова Києва все ж провалив обіцянку зберегти квартплату на рівні весни 2015 року.
Віталій КличкоФото з відкритих джерел

Мер Києва Віталій Кличко не зміг виконати обіцянку не піднімати тариф квартплати в столиці, яке він дав у березні 2015 року.

Тоді Кличко заявив, що квартирна плата – єдиний комунальний тариф, який формує міська влада, тож вона повинна залишитися незмінною, а саме – складати в середньому 3 грн за 1 кв. м.

«У квартплату входить обслуговування ліфтів, вивезення сміття, утримання прибудинкових територій. Розуміючи дуже велике навантаження на соціально незахищені верстви населення, цей тариф ми не піднімали і піднімати не будемо. Це єдиний тариф, на який ми маємо вплив», – зазначив тоді Кличко.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє не підвищувати тариф на квартплату для киянСказано 13 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Однак днями стало відомо, що КМДА підняла тариф на послуги з утримання багатоквартирних будинків більш ніж удвічі – з 3 у середньому до 6,34 грн за кв. м. Про це свідчить розпорядження міськадміністрації №668, що датується 6 червня 2017 року. У ньому зазначено, що розпорядження ухвалене у зв'язку зі зверненням виконавців послуг з утримання будинків і прибудинкових територій, які надали розрахунки за новими тарифами.

Таким чином ця обіцянка (виконання якої, судячи з усього, було предметом гордості столичного мера, адже повторював він її неодноразово), все-таки отримала статус «не виконано».

У зв'язку з цим рейтинг відповідальності Кличка склав 45%. Серед усіх міських голів обласних центрів України це 7-й показник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: