Міжнародний тест із лікарської підготовки склали лише 3% українських інтернів

Читать на русском
3 відсотки інтернів, які складали інтегрований іспит

З усіх інтернів, які складали інтегрований іспит «Крок 3» із додатковим міжнародним субтестом, лише 3% набрали прохідний бал 70,5.

Про це написала в Facebook в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, передає «Слово і Діло».

Вона пояснила, що цього року вперше інтерни складали іспит «Крок 3. Загальна лікарська підготовка» з додатковим міжнародним субтестом USMLE (United States Medical Licensing Exam).

«З українською частиною переважна більшість впоралась. А ось результати міжнародного тесту підтвердили справжні проблеми нашої медичної освіти. Прохідний бал 70,5 набрали лише 3% інтернів, що складали іспит», – пояснила Супрун.

Які зміни чекають на українську медицину після реформи?За словами в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, Україні слід поквапитися з медичною реформою, бо наступний шанс повернутися до неї випаде лише після парламентських виборів-2019. «Слово і Діло» проаналізувало зміни, що чекають на українську медицину.

За її словами, тест USMLE має здати кожен лікар у Сполучених Штатах, щоб отримати право займатися лікарською діяльністю.

«Це означає, що сьогодні між рівнем підготовки українських випускників медвишів та випускників закордонних університетів утворилася величезна прірва. Очікувана проблема в галузі, яка не розвивалася 25 років. Якщо ми хочемо, щоб українець лікувався не гірше, ніж американець чи європеєць, ми маємо нарешті прийняти виклик і вирішити ситуацію», – додала Супрун.

На її думку, результати складання іспиту USMLE підтверджують необхідність встановлення мінімального прохідного балу в 150 та запуску медичної реформи.

Раніше повідомлялося, що відкриття нового корпусу «Охматдиту» відбудеться на півроку пізніше, ніж обіцяла Супрун.

Також в Україну вперше з 2014 року завезли сироватку від ботулізму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: