У зоні АТО обійшлося без втрат, кількість ворожих обстрілів знизилася – штаб

Читать на русском
Підрозділи російсько-окупаційних військ продовжують застосовувати зброю проти українських воїнів, однак рівень ворожої вогневої активності щодо знизився.

Підрозділи російсько-окупаційних військ продовжують застосовувати зброю проти українських воїнів, однак 4 червня ​​рівень ворожої вогневої активності дещо знизився.

Про це повідомила прес-служба штабу АТО, передає «Слово і Діло».

«Втрат серед бійців сил АТО сьогодні не було», - йдеться в повідомленні.

Карта АТО: ситуація на сході України на 4 липняСитуація на сході країни станом на 00:00 4 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

З початку доби бойовики 6 разів відкривали вогонь по нашим оборонним укріпленням. Більшість цих обстрілів сталося ще до світанку і на донецькому напрямку. Артилерію та інше озброєння, яке заборонено мінськими угодами, ворог сьогодні не застосовував.

На приморському напрямку окупанти один раз порушували перемир'я. Зокрема відразу після півночі з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї противник обстріляв один з наших опорних пунктів в районі Гнутового.

Донбас – хімічна бомба уповільненої дії: нові загрози для країни, які розкрила війнаПолітичний експерт оцінив виникнення нових загроз на Донбасі та пояснив, навіщо Георгій Тука заявив про виселення людей із Донбасу.

Також на донецькому напрямку незаконні збройні формування ще вночі відкривали вогонь по позиціях сил АТО в південному передмісті Авдіївки, неподалік Дослідного і в районі Зайцевого. Використовували найманці гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети, подекуди били з озброєння БМП.

На луганському напрямку проросійські озброєні банди також порушували сьогодні перемир'я лише один раз. Стався цей обстріл вже в другій половині дня неподалік від селища Кряківка, де бойовики відкривали вогонь по підрозділах ЗС України з автоматичних станкових гранатометів і БМП.

За минулу добу, 3 липня, російсько-окупаційні війська 22 рази обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті яких двоє військових загинули, а троє - отримали поранення.

А в Міноборони назвали число російських військ уздовж кордону і на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: