Зведення штабу АТО 4 липня: понад 20 обстрілів, є загиблі й поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 3 липня.

За минулу добу, 3 липня, російсько-окупаційні війська 22 рази обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті яких двоє військових загинули, а троє – отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«В результаті обстрілу з боку проросійських бандформувань двоє українських воїнів вчора загинули. Ще троє бійців сил АТО отримали вогнепальні поранення», – йдеться в повідомленні.

На приморському напрямку в понеділок увечері окупанти з 82-мм мінометів обстріляли наші оборонні укріплення поблизу Водяного. Дещо згодом бойовики застосовували там ручні протитанкові гранатомети. Неподалік Широкиного окупанти били з озброєння БМП. А по позиціях українських армійців, що тримають оборону біля Новотроїцького, Гнутового, Лебединського та Павлополя, противник вів вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Впродовж вчорашнього дня окупанти, крім систем ствольної артилерії, в районі Гнутового використовували й переносні реактивні пускові установки «Град-П» («Партизан»).

На донецькому напрямку в понеділок увечері бойовики порушували перемир'я в південному передмісті Авдіївки, поблизу Опитного та в районі Майорська. Використовували бандформування виключно піхотне озброєння, зокрема гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Загалом упродовж минулої доби на цьому напрямку було нараховано 7 ворожих обстрілів.

На луганському напрямку артилерійське озброєння бойовики вчора не використовували. Натомість знову під вогонь окупантів із гранатометів та стрілецької зброї минулої доби потрапили опорні пункти українських захисників неподалік Новозванівки, Станиці Луганської, Донця, Жовтого та Валуйського. Крім того, ще до світанку поблизу Новотошківського «працював» снайпер бойовиків.

Нагадаємо, вдень 3 липня бойовики сім разів атакували сили АТО.

Як повідомлялося раніше, 2 липня сепаратисти здійснили 20 обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: