У Міноборони назвали кількість російських військ уздовж кордону та на окупованих територіях

Читать на русском
Уздовж кордону з Україною і на тимчасово окупованих територіях Донбасу й у Криму Росія розгорнула військовий контингент чисельністю близько 60 тисяч осіб.

Уздовж кордону з Україною, а також на тимчасово окупованих територіях Донбасу та в Криму Росія розгорнула військовий контингент чисельністю близько 60 тисяч осіб.

Про це розповів перший заступник міністра оборони Іван Руснак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Загалом на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, уздовж кордону України та в Криму розгорнуто угруповання збройних сил Росії, яка, з урахуванням кримського міжвидового об'єднання, налічує понад 60 тисяч озброєних, навчених військовослужбовців», – сказав він.

За словами заступника міністра оборонного відомства, на озброєнні російських військ стоять тактичні ракетні комплекси «Точка», танки, броньовані бойові машини, артилерійські системи та РСЗВ.

«За наявними даними, в першому й другому армійських корпусах (розгорнутих на окупованому Донбасі – ред.) командні й керівні посади переважно обіймають кадрові військовослужбовці – офіцери та генерали Збройних сил Росії, які відряджаються до тимчасово окупованих територій України терміном від трьох до одинадцяти місяців», – зазначив Руснак.

Нагадаємо, 3 липня російсько-окупаційні війська 22 рази обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, в результаті яких двоє військових загинули, а троє – отримали поранення.

30 червня міністр оборони Степан Полторак заявив, що військові навчання російської армії «Захід-2017», які відбудуться в Білорусі у вересні 2017 року, можуть бути використані для початку агресії проти всіх країн, які мають спільний кордон з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: