Геращенко вважає, що слід демілітаризувати Крим і Донбас

Читать на русском
Геращенко заявляє про необхідність допуску офіційних наглядових і моніторингових місій на окуповані території Криму та Донбасу.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє про необхідність допуску офіційних наглядових і моніторингових місій на окуповані території Криму та Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», передає «Слово і Дело».

Донбас – хімічна бомба уповільненої дії: нові загрози для країни, які розкрила війнаПолітичний експерт оцінив виникнення нових загроз на Донбасі та пояснив, навіщо Георгій Тука заявив про виселення людей із Донбасу.

«Завдання української влади та громадянського суспільства на всіх міжнародних майданчиках порушувати питання про необхідність тиску на РФ з метою допуску офіційних наглядових і моніторингових місій на окуповані Крим і Донбас», – сказала Геращенко на міжнародній конференції «Мілітаризація окупованих територій: фактор дестабілізації євроатлантичного регіону і механізм геополітичного впливу» у вівторок, 4 липня.

Вона розповіла про закритість окупованих територій. «Точно жодна країна, жодна людина не знає, що відбувається на цих територіях. Зокрема, що там відбувається в контексті порушення прав людини, кількість військової техніки, кількість найманців тощо – як у Криму, так і на Донбасі», – підкреслила перший віце-спікер.

За словами Геращенко, з представниками ОБСЄ постійно ведуться «непрості дискусії» на тему, чому міжнародна спостережна місія не може створити постійні центри поблизу неконтрольованих ділянок україно-російського кордону, що аргументується саме тим, що через цей кордон перевозиться російська військова техніка.

Відзначимо, за словами Геращенко, РНБО може розглянути законопроект про реінтеграцію Донбасу наступного тижня.

15 грудня 2016 року Геращенко пообіцяла, що державна влада України забезпечить лікування та повну реабілітацію кожному громадянину України після їх повернення з військового полону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: