У іноземців, що в'їжджають до ЄС, будуть брати відбитки пальців

Читать на русском
Тепер при перетині кордону ЄС у іноземців зніматимуть відбитки пальців – затверджені нові правила.
Фото з відкритих джерел

Посли країн-членів Європейського Союзу підтримали досягнуту раніше домовленість про нові правила перетину кордону та прикордонної перевірки.

Про це з посиланням на прес-службу Ради ЄС повідомляє «Слово і Діло».

Нові правила передбачають створення системи автоматичної реєстрації в'їзду-виїзду громадян третіх країн у рамках Шенгенської зони та ідентифікації за допомогою відбитків пальців.

Депутат Гузь передумав створювати організацію із захисту прав українців у ПольщіДепутат від «Народного фронту» Ігор Гузь спочатку пообіцяв створити структуру, що надавала б юридичну й організаційну допомогу українцям у Польщі, проте потім визнав, що в ній немає об’єктивної потреби.

Передбачається, що система допоможе скоротити затримки на кордоні та підвищити якість прикордонної перевірки, а також забезпечить швидку й надійну ідентифікацію тих, хто перевищив дозволений час перебування в ЄС. Крім того, в Євросоюзі сподіваються, що вона допоможе зміцнити внутрішню безпеку та боротьбу з тероризмом, відкривши правоохоронним органам доступ до журналів історій подорожей.

Відзначається, що система буде зберігати біометричні дані людини від трьох до п'яти років.

Збережена інформація буде доступна прикордонним органам і органам влади держав-членів ЄС, в компетенції яких лежить перевірка виконання громадянином третьої країни умов в'їзду або перебування.

Нагадаємо, 22 червня Польща запровадила нові правила працевлаштування для громадян України.

Тим часом в українському МЗС розмірковують над механізмом обмеження в'їзду на територію країни для росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: