Депутат Гузь передумав створювати організацію із захисту прав українців у Польщі

Читать на русском

Депутат від Народного фронту Ігор Гузь спочатку пообіцяв створити структуру, що надавала б юридичну й організаційну допомогу українцям у Польщі, проте потім визнав, що в ній немає об’єктивної потреби.
Ігор ГузьФото з відкритих джерел

Депутат від «Народного фронту» Ігор Гузь не став виконувати обіцянку про створення спеціальної структури, яка б займалася захистом прав українців, що потерпають від неправомірних дій митників і правоохоронців за кордоном.

Будучи депутатом-мажоритарником одного з округів Волинської області, Гузь передусім мав на увазі Польщу, випадок на кордоні з якою у квітні 2016 року й спонукав його дати таку обіцянку, нагадує «Слово і Діло».

Зокрема, коментуючи затримання й протиправне утримання громадянина України на пункті пропуску «Угринів», Гузь зазначив: «Ми з командою плануємо створити структуру, яка може системно надавати юридичну та організаційну допомогу громадянам України, які будуть опинятися в подібній ситуації».

Однак пізніше, в середині червня 2017 року, в листі-відповіді на іформаційний запит «Слова і Діла» народний депутат визнав, що за результатами моніторингу юридичної та організаційної допомоги громадянам України за кордоном, було зроблено висновок, що в діяльності обыцяноъ ним організації немає практичної потреби. За його словами, проблеми, які виникають в українців у Польщі, оперативно вирішують консульства України в Республіці Польща. В разі необхідності депутат, як він сам каже, також може втрутитись у ситуацію.

Незважаючи на таке пояснення, дана обіцянка депутата все ж отримує статус невиконаної. Всього в досьє політика 66 обіцянок, із яких він реалізував 25. В рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради Гузь перебуває на 125-й сходинці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: