Обмеження в'їзду росіян до України: МЗС працює над варіантами

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України працюють над тим, як найкраще обмежити в'їзд в країну громадянам РФ.

МЗС України проводить роботу над можливістю введення в'їзду/виїзду на територію держави громадян Росії за біометричними паспортами.

Про це заявив директор політичного департаменту МЗС Олексій Макєєв, передає «Слово і Діло».

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій пообіцяв домагатись ухвалення Верховною Радою введення візового режиму з РосієюСказано 30 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Робота почалася, і МЗС, залучаючи експертів і громадянське суспільство, обговорює це не тільки на державному, урядовому рівні. Це одна з опцій...», - сказав він.

«Рішення з цього питання ще не було ухвалене, і у нас є багато інструментів, і кожен з них має право на майбутнє. Будемо виходити з тих реальних завдань, які ставляться перед МЗС та спецслужбами керівництвом держави», - сказав Макєєв.

Директор політичного департаменту МЗС додав, що одним з варіантів може стати обмеження на в'їзд для певних категорій громадян Росії, які будуть визначатися в процесі взаємодії зі спецслужбами. Крім того, розглядається ще один варіант - запровадження візового режиму.

Макєєв також не виключив запровадження абсолютної заборони на в'їзд в Україну з території Росії.

«Врешті-решт, може бути запроваджена абсолютна заборона, якщо, з точки зору національної безпеки така необхідність», - резюмував дипломат.

Візовий режим із Росією потрібно було запровадити два роки тому – експертСпівдиректор програм зовнішньої політики Центру Разумкова поділився міркуваннями щодо візового режиму з РФ.

Згодом в коментарі виданню він розповів, що згідно з чинним законодавством, до компетенції уряду входить зміна порядку в'їзду/виїзду осіб на територію країни.

«Сам порядок поїздок громадян регулюється міжурядовою угодою, відповідно це в повноваженнях уряду - міняти наявну на сьогодні угоду», - пояснив Макєєв.

Раніше повідомлялося, хто в українському парламенті найбільш завзято підтримує ідею віз для росіян.

Нагадаємо, раніше політолог розповів розповів «Слову і Ділу» чи потрібно Україні запроваджувати візовий режим з РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: