Безвіз не для всіх: у Держприкордонслужбі назвали число українців, яких не пустили до ЄС

Читать на русском
У Державній прикордонній службі розповіли, скільки громадян України вже скористалися безвізовим режимом із Європейським Союзом та скільком у в’їзді відмовили.
Фото з відкритих джерел

З початку дії безвізового режиму для України до Європейського Союзу не пустили 33 громадян нашої країни.

Про це повідомив перший заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк, інформує «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Всього ж за період із 11 по 23 червня кордон із ЄС перетнули 741,8 тис. українців, із них майже 157 тис. – із біометричними паспортами. Таким чином, перевагами безвізового режиму змогли скористатися 29% тих, хто за цей час виїхав до країн Євросоюзу.

Україна і Китай обговорили лібералізацію умов поїздок між країнамиДипломати погодили категорії громадян, які отримають можливість вільних поїздок між країнами.

При цьому Серватюк наголосив, що проблеми з перетином кордону виникають вкрай рідко і, як правило, вирішуються на місці.

«Коли виникають якісь проблеми та питання, то вони, як правило, вирішуються на місці. Але ще не зафіксовано випадку, щоб із Польщі, наприклад, когось повернули за порушення терміну перебування як студента. В кожному конкретному випадку компетентні органи розбираються ретельно в тій чи іншій ситуації», – додав він.

Раніше соціологи розповіли, кому буде простіше подорожувати Європою завдяки лібералізації візового режиму.

А от секретар РНБО Олександр Турчинов запропонував посилити перевірку мешканців окупованих ОРДЛО та Криму перед видачею їм біометричних паспортів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: