Білоцерковець так і не зареєстрував обіцяного законопроекту щодо муніципальної поліції

Читать на русском
Народний депутат обіцяв допомогти вирішити проблеми міст, законодавчо запровадивши муніципальну поліцію, однак за 5 місяці так цього й не зробив.
Дмитро Білоцерковець

Народний депутат-представник «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Білоцерковець, який одночасно є і радником мера Києва з питань благоустрою, провалив обіцянку подати в парламент законодавчу ініціативу щодо запровадження в містах муніципальної поліції.

Її «Слово і Діло» зафіксувало 24 жовтня 2016 року, коли в ефірі одного зі столичних телеканалів нардеп обговорював проблему стихійної торгівлі в Києві.

Зокрема, розповідаючи про шляхи вирішення цього питання, він наголосив на ролі поліції.

«У міської влади нема повноважень навести порядок зі стихійною торгівлею. Ці повноваження є лише у поліції. У патрульної поліції, або у міської поліції. Максимальний штраф – 17 гривень, і ніхто не хоче цього робити. А в чому проблема? Що нема в місті муніципальної поліції, міської поліції, яка б займалася цими проблемами», – зазначив він.

При цьому Білоцерковець підкреслив, що він як представник законодавчої влади сприятиме створенню міської поліції.

«Тут дійсно треба змінити законодавство, треба створити муніципальну поліцію в містах, і треба давати такі повноваження, виходячи з децентралізації. Тому що місто як би відповідає за благоустрій, але зі стихійною торгівлею ми нічого зробити не можемо, тому що це не наші повноваження. Місту потрібно допомагати, і я як представник зараз законодавчої влади якраз ініціюю такі зміни до законодавства, щоб допомогти місту стосовно цих проблем», – заявив нардеп.

Наприкінці березня поточного року аналітики «Слова і Діла» перевірили список зареєстрованих законодавчих ініціатив народного депутата і не виявили серед них жодного законопроекту, що стосувався би запровадження муніципальної поліції.

В цілому у Білоцерковця з 19-ти зареєстрованих порталом обіцянок виконані поки що лише три. Дві обіцянки він уже провалив, і в рейтингу відповідальності Верховної Ради він перебуває наприкінці третьої сотні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: