У Києві оновлять муніципальну конституцію

Читать на русском
У Києві з'явиться новий статут територіальної громади - муніципальна конституція, заявили в КМДА.

У Києві почалася робота над розробкою концепції оновленого Статуту територіальної громади міста, так званої муніципальної Конституції.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це під час прес-конференції в «Укрінформі» розповів заступник голови КМДА Олексій Резніков.

«Київ формально, де-юре має Статут територіальної громади міста, який був у 2002 році підтримано Київською міською радою ... Але цього документа сьогодні як міський локальної конституції недостатньо - правовідносини, які склалися в суспільстві на останніх подій приблизно 10 років в Україні, показують , що велика нагальна потреба провести узагальнення та розробити поновлення, нову редакцію Статуту», - сказав він.

Бюджет Києва-2017: як зміняться доходи та видатки порівняно з 2016 роком?Видаткову частину бюджету Києва на 2017 рік планується збільшити на 11,2 мільярда гривень порівняно з 2016 роком.

Резніков зазначив, що раніше було вже кілька спроб зі зміни Статуту, однак жодна з них не закінчилася прийняттям Київрадою оновленої його редакції.

За словами заступника голови КМДА, зараз йде процес роботи над концепцією Статуту, тобто того, яким саме має бути документ, які розділи містити, які права регулювати тощо.

«Думаю, ця робота займе у нас не один місяць. Після того, як ми прийдемо до спільної згоди, якому бути Статуту територіальної громади міста Києва, почнеться робота ще складніша - над розробкою самого вже документа», - підкреслив він.

Резніков закликав киян активно брати участь в громадському обговоренні концепції Статуту, які, на його думку, повинні відбутися при громадських радах у всіх районах столиці.

Нагадаємо, в Києві близько 600 тисяч сімей проживають в зношених будинках, які потребують капітального ремонту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: