Бойовики підірвали авто майора ФСБ — ГУР

Читать на русском
До вибуху причетні представники російського злочинного угрупування, які вирішили таким чином помститися майору ЗС РФ.

Російські окупанти приховують обставини підриву легкового автомобіля з майором Збройних сил Росії Куліковим.

Про це повідомляє ГУР розвідки Міноборони, передає «Слово і Діло».

«Російським окупаційним командуванням приховуються обставини підриву 25 червня ц.р. у м.Луганську легкового автомобіля з начальником служби ракетно-артилерійського озброєння штабу 2 АК (Луганськ) майором ЗС РФ Куліковим», - йдеться в повідомленні.

Під час допиту тяжкопораненого офіцера представниками ФСБ РФ встановлено, що до вибуху причетні представники російського злочинного угрупування, які вирішили таким чином помститися Кулікову за ненадання ним вже оплаченої послуги – постачання на територію Ростовської області не облікованих зброї та боєприпасів.

Вислані з Молдови російські дипломати вербували бойовиків на Донбас – ЗМІП'ятеро раніше висланих з Молдови російських дипломатів були офіцерами ГРУ РФ і займалися вербуванням бойовиків для участі у війні проти України на Донбасі.

Разом з цим, у ГУР відзначили, що неконтрольований обіг зброї та порушення правил поводження з нею призводить до небойових втрат військовослужбовців російських окупаційних військ та жертв серед цивільного населення: військовослужбовець 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) проніс до місця проживання бойову гранату, яка, внаслідок необережного поводження, вибухнула. Внаслідок інциденту військовий загинув та тяжко поранено власницю помешкання; під час спроби встановлення розтяжки з використанням протипіхотної міни МОН-50, яка вибухнула у наслідок необережного поводження, загинув військовослужбовець 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК.

Нагадаємо, 25 червня стало відомо, що на Донбасі було нейтралізовано розвідгрупу бойовиків. Українські бійці 93-ї бригади застали зненацька розвідгрупу бойовиків і ліквідували двох холодною зброєю, ще чотирьох було захоплено в полон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: