Вислані з Молдови російські дипломати вербували бойовиків на Донбас – ЗМІ

Читать на русском
П'ятеро раніше висланих з Молдови російських дипломатів були офіцерами ГРУ РФ і займалися вербуванням бойовиків для участі у війні проти України на Донбасі.

П'ятеро раніше висланих з Молдови російських дипломатів були офіцерами ГРУ РФ і займалися вербуванням бойовиків для участі у війні проти України на Донбасі.

Про це Reuters розповіли джерело в уряді Молдови і два дипломати, повідомляє «Слово і Діло».

«Розвідка Молдови вважає, що п'ятеро російських дипломатів, яких вислали з країни минулого місяця, були шпигунами, які вербували бойовиків для підтримуваного Москвою вторгнення в сусідню Україну», – розповіли в агентстві.

За даними джерел, всі п'ятеро були офіцерами російського ГРУ під дипломатичним прикриттям і вербували бойовиків на території Гагаузії, автономного південного регіону країни, населення якого сповідує проросійські погляди і виступає проти зближення з ЄС.

При цьому джерела не надали інформації про те, як проходило вербування бойовиків і про загальну кількість завербованих бойовиків.

За відомостями співрозмовників агентства, майбутніх бойовиків переправляли в один з неідентифікованих тренувальних таборів під Ростовом у РФ.

Згідно з даними джерел, інформація про бойовиків з Гагаузії була надана владі Молдови Службою безпеки України, яка відстежує бойовиків, після чого Молдова змогла вистежити, заарештувати і допитати бойовиків, які повернулися з Донбасу.

У свою чергу в міністерстві закордонних справ Росії та у Міністерстві оборони РФ відмовилися коментувати цю інформацію.

Нагадаємо, 29 травня Молдова оголосила п'ятьох дипломатів посольства Росії персонами нон грата, зобов'язавши їх залишити країну протягом доби.

31 травня РФ вислала п'ятьох молдавських дипломатів з посольства Молдови в Москві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: