В СБУ розповіли про плани спецслужб РФ щодо нападу на офіс «Батьківщини»

Читать на русском
Напад готували з використанням вибухових пристроїв і запалювальних сумішей. У ході операції затримано трьох осіб.

Служба безпеки України запобігла нападу на офіс ВО «Батьківщини» в Києві, який планувався спецслужбами Росії.

Про це повідомив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко на брифінгу у Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«СБУ отримала оперативну інформацію про наміри спецслужб РФ створити в Україні штучні умови для широкомасштабних акцій протесту. З цією метою особам, які переховуються на території РФ від українського правосуддя, було поставлено завдання організувати напад з використанням вибухових пристроїв... на офіс Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» у Києві», - повідомив Кононенко.

Кримінальні авторитети і ФСБ почуваються в Україні як удома: «російський слід» в замаху на ОсмаєваЮрист, експерт-кримінолог оцінила замах на чеченського добровольця Адама Осмаєва і його дружину.

Він зазначив, що російські спецслужби планували напад для дестабілізації ситуації напередодні Дня Конституції.

Він підкреслив, що задум іноземної спецслужби полягав у тому, щоб «посварити вітчизняних політиків з державною владою і на основі штучно створеного інциденту спровокувати акції протесту під час святкування Дня Конституції України».

Кононенко розповів, що про отриманої оперативної інформації був проінформований глава держави і керівники ВО «Батьківщина».

«26 червня о 04.30 зловмисники були затримані на місці вчинення злочину «на гарячому» при спробі закидати офіс ВО «Батьківщина «пляшками із запальною сумішшю», – повідомив начальник департаменту.

За словами Кононенка, затримано трьох осіб, всі вони «жителі одного із західних регіонів країни, прибули в столицю спеціально скоїти цей злочин і вже сьогодні вранці мали повернутися».

ФСБ збирається провести в окупованому Криму навчання з «протидії диверсантам»В окупованому Криму ФСБ має намір провести навчання спецназу з метою «запобігання терактам і діям диверсантів» на території півострова і на морі.

Начальник департаменту підкреслив, що за вчинення таких дій зловмисники мали отримати грошову винагороду від осіб, які переховуються на території Росії.

Він також поінформував, що двоє з трьох фігурантів були причетні до організації блокування траси «Київ-Рава-Руська» в березні поточного року, а третій був причетний до організації протестів 10 травня в Рівному.

Крім того, Кононенко додав, що в ході затримання у зловмисників було вилучено телефони з листуванням з особами, які перебувають на території РФ, в яких чітко розписані вказівки і суми винагороди.

Відповідаючи на запитання про те, з ким листувалися ці люди, представник СБУ сказав: «З Миколою Дульським (лідер української праворадикальної організації «Наждак» Микола Дульський ред.)».

Раніше СБУ встановила, що провайдер Wnet діяв в інтересах ФСБ Росії.

Також повідомлялося, що на західну околицю і в Петровський район Донецька прибули снайпери з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: