Розгляд справи про держзраду Януковича по суті відклали

Читать на русском
Оболонський райсуд Києва відклав розгляд справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича по суті до 29 червня.

Оболонський райсуд Києва відклав розгляд справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича по суті до 29 червня.

Про це на засіданні заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє «Слово і Діло».

На початку засідання суддя заявив, що обвинувачений Янукович не з'явився на засідання, після чого слово передали представнику прокуратури.

Обвинувачення подало клопотання про початок спеціального (заочного) судового провадження, оскільки Янукович ховається від слідства, знаючи про справу проти нього.

«Обвинувачений знає про суд і умисно ухиляється від явки. Судовий розгляд може здійснюватися за відсутності обвинуваченого, оскільки він ховається від слідства більше 6 місяців і за яким існують фактичні дані, що він знаходиться за межами країни, оголошений в міждержавний розшук», – заявив прокурор Руслан Кравченко.

У свою чергу адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що клопотання обвинувачення передчасне, оскільки це перше засідання по суті, на яке Янукович не з'явився.

Він зазначив, що за ст. 139 Кримінально-процесуального кодексу для заочного засідання необхідна наявність двох неявок до суду по суті.

Також Сердюк заявив, що Янукович готовий брати участь в засіданні дистанційно.

«Він хоче брати участь в судовому засіданні дистанційно, якщо суд відправить в міністерство юстиції РФ офіційний запит правову допомогу», – зазначив адвокат.

Головуючий суддя погодився із захистом, заявивши, що «суд виконує закон, а не приймає КПК». «Суд змушений погодитися і відкласти судове засідання до 29 червня», – сказав суддя Дев'ятко.

Нагадаємо, 26 червня Оболонський райсуд почав розглядати по суті справу про державну зраду Віктора Януковича.

Перед початком засідання захист президента-втікача заявив, що буде клопотати перед судом про надання Януковичу можливості брати участь у допиті перших осіб держави щодо подій 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: