Суд починає розгляд справи по суті про держзраду Януковича

Читать на русском
Анонсовано участь в.о. голови КС Віктора Кривенка, голови Верховного суду Ярослава Романюка, посла США Марі Йованович, голови офісу РЄ Мортена Енберга, президента Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.

В Оболонському районному суді Києва, сьогодні, 26 червня, заплановано початок розгляду по суті справи за звинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

USAID спільно з офісом Ради Європи представлять документ «Венеціанської комісії» Rule of Law Checklist, який є інструментом оцінки дотримання принципу верховенства права у державах - членах ЄС згідно з аналізом їх конституційної та нормативно-правової бази, а також судової практики. Анонсовано участь в.о. голови Конституційного суду Віктора Кривенка, голови Верховного суду Ярослава Романюка, посла США Марі Йованович, голови офісу Ради Європи Мортена Енберга, президента «Венеціанської комісії» Джанні Букіккіо.

У четвер, 22 червня, Оболонський райсуд Києва офіційно викликав Януковича на найближчі 10 засідань. Відповідне повідомлення було опубліковане в «Урядовому кур’єрі». Зокрема, суд викликає Януковича на судові засідання на 10:00 26 червня, 29 червня, 6 липня, 12 липня, 13 липня, 3 серпня, 10 серпня, 17 серпня, 23 серпня, 31 серпня. Суд також нагадав Януковичу про можливість участі в засіданні у режимі відеоконференції. У суд повідомили, що «в разі неявки обвинуваченого до суду кримінальне провадження може здійснюватись за відсутністю обвинуваченого в порядку спеціального судового провадження».

За даними ГПУ, суди заарештували 17 з 23 раніше затриманих представників податкових органів часів колишнього президента України Віктора Януковича зі збільшенням розміру застави.

Також Міністерство фінансів України подало апеляцію на рішення Високого суду Лондона за позовом Росії до України щодо єврооблігацій на 3 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: