Адвокати Януковича будуть клопотати, щоб йому дозволили допитати перших осіб держави

Читать на русском
Адвокати Віктора Януковича будуть клопотати про надання йому можливості допитати перших осіб держави щодо подій 2014 року.
фото: Укрінформ

Адвокати Віктора Януковича будуть клопотати про надання йому можливості допитати перших осіб держави щодо подій 2014 року.

Про це заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Захист наполягатиме на тому, щоб Віктор Янукович мав можливість вийти і дати пояснення по суті справи згідно норм міжнародного права. По-друге, Віктор Янукович має право брати участь у допиті перших осіб держави, особисто задавати питання», – заявив він.

Сердюк зазначив, що захист буде наполягати на участі Януковича в суді.

«Все буде залежати від Оболонського суду. Ростовський суд підтвердив можливість застосування даної процедури. У разі якщо Оболонський суд прийме законне рішення і застосує Європейську конвенцію, направить документи до Міністерства юстиції України, яке направить ці документи в РФ, природно, процедура буде застосована, Віктор Янукович зможе надати свідчення, які будуть належними доказами... Віктор Янукович зможе допитати перших осіб держави», – заявив він.

При цьому Сердюк не уточнив, про допити яких саме осіб йдеться.

«Буде вирішувати суд. Захист клопотатиме, щоб все очевидці й учасники подій 2014 року всі-таки прийшли до суду, надали в суді свої свідчення», – сказав він.

Крім того, захисник Януковича заявив, що рішення про його участь в суді в режимі відеозв'язку було прийнято з порушенням Європейської конвенції про правову допомогу.

«Рішення було прийнято всупереч Європейської конвенції про правову допомогу. Суд запропонував вийти на зв'язок шляхом Skype, а не за процедурою, передбаченою Європейською конвенцією про правову допомогу. Отримані докази можуть бути визнані неприпустимими», – вважає Сердюк.

Нагадаємо, 26 червня Оболонський райсуд Києва почав розгляд по суті справи про державну зраду екс-президента Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: