Франція співпрацюватиме з Україною в галузях енергетики та переробки сміття

Читать на русском
Порошенко також анонсував зустріч із керівниками французьких інвестиційних компаній та зазначив, що Україна розвиватиме співпрацю з ЄС у багатосторонньому вимірі.

Україна та Франція співпрацюватимуть галузях у енергетики та переробки сміття.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.TV».

Про що свідчить ініціатива Макрона щодо зустрічі нормандської четвіркиДиректор Київського інституту мирних досліджень пояснив, чому Франція ініціює переговорний процес щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Домовилися про співпрацю в енергетичній сфері, залучення французьких інвесторів у галузі переробки сміття. Важлива співпраця в сільськогосподарській і переробній промисловості, покращення інвестиційного клімату. Ми домовилися, щоб французькі компанії почувалися комфортно в Україні і це було запорукою розширення французьких інвестицій, зокрема, в сонячну енергетику», - сказав Порошенко.

Президент також анонсував зустріч із керівниками французьких інвестиційних компаній та зазначив, що Україна розвиватиме співпрацю з ЄС у багатосторонньому вимірі.

Також Порошенко заявив, що Франція налаштована відновити переговорний процес у «нормандському форматі», крім того підтримує роботу контактної групи в Мінську.

Крім того, міністр енергетики США Рік Перрі приїде в Україну у серпні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: