У Франції сформували новий уряд

Читать на русском
У Франції оприлюднили новий склад уряду, сформований за підсумками відбулися 18 червня парламентських виборів.

У Франції оголосили новий склад уряду на чолі з прем'єром Едуаром Філіпом, сформований за підсумками проведення парламентських виборів.

Імена міністрів назвав у середу генеральний секретар Єлисейського палацу Алексі Колер, повідомляє Le Figaro, передає «Слово і Діло».

Стало відомо, про що говоритимуть під час зустрічі Порошенко і МакронПрезидент України Петро Порошенко і президент Франції Еммануель Макрон під час своєї зустрічі обговорять перспективи Нормандського формату.

Очікувалося, що склад нового кабінету майже не відрізнятиметься від сформованого у травні після виборів президента. Однак через розслідування проти союзної партії Макрона MoDem і одного з найближчих соратників президента Рішара Феррана відразу четверо міністрів добровільно відмовилися від портфелів.

Міністром оборони Франції призначена Флоранс Парлі, раніше вона відповідала за бюджетні питання в міністерстві економіки. В останні роки працювала топ-менеджером у французькій національній залізничній компанії SNCF.

Міністром юстиції стала суддя Конституційного суду Франції Ніколь Белюбе. На пост міністра з європейських справ призначена Наталі Луазо - колишнього директора престижної Національної школи адміністрації, в якій навчалися представники політичної еліти Франції.

Міністром територіальної згуртованості буде колишній міністр сільського господарства Жак Мезар. Його посаду обійме один із соратників Макрона Стефан Травер.

У новому уряді Франції - 30 посадових осіб. Як і в попередньому складі, збережено гендерну рівність: 15 з них - чоловіки, 15 - жінки.

Раніше, повідомлялося, що новий міністр оборони Франції подав у відставку на тлі корупційного скандалу.

Нагадаємо, Макрон створює одну зі структур, яку він обіцяв французам під час виборчої кампанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: