Франція не визнає анексії Криму та підтримує Мінськ – Макрон

Читать на русском
Франція налаштована відновити переговорний процес в «нормандському форматі», крім того підтримує роботу контактної групи в Мінську.
Еммануель Макрон

Франція налаштована відновити переговорний процес в «нормандському форматі», крім того підтримує роботу контактної групи в Мінську.

Про це на брифінгу з Петром Порошенком заявив 26 червня французький президент Еммануель Макрон, повідомляє «Слово і Діло».

Про що свідчить ініціатива Макрона щодо зустрічі нормандської четвіркиДиректор Київського інституту мирних досліджень пояснив, чому Франція ініціює переговорний процес щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Ми дійсно налаштовані продовжувати Мінський процес і перед зборами «Великої двадцятки» ми підтримуємо ідею відновити активну співпрацю саме в «нормандському форматі» із залученням ОБСЄ, це те, що я пропонував всім сторонам. Після дискусії, яку я мав з паном Путіним, ми дійсно констатували ті факти, які говорили про розвиток ситуації. Якщо ми говоримо про захоплення Криму Росією, Франція завжди підтримувала суверенітет України в рамках тих кордонів, які були визнані на міжнародному рівні, відповідно Франція не визнає анексії Криму», - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні, 26 червня президент України зустрічався з президентом Франції Макроном.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Макрон анонсував зустріч «нормандської четвірки» до саміту G20.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: