Україна і Китай обговорили лібералізацію умов поїздок між країнами

Читать на русском
Дипломати погодили категорії громадян, які отримають можливість вільних поїздок між країнами.

Україна і Китай в середу обговорили лібералізацію умов поїздок для окремих категорій громадян обох країн і розширення консульської присутності України в Китаї.

Про це повідомили в прес-службі Департаменту консульської служби МЗС України, передає «Слово і Діло».

Безвіз і зона вільної торгівлі: Китай готовий до переговорів з УкраїноюКитай очікує позиції України про ідею запровадження взаємного безвізового режиму і зони вільної торгівлі і готовий почати переговори в будь-який час.

«Сторони обговорили питання двосторонніх відносин у міграційно-візовій сфері та подальшій лібералізації порядку оформлення віз для окремих категорій громадян обох країн. Окремий блок склали питання консульського захисту громадян обох країн», - йдеться в повідомленні департаменту в Facebook.

Під час консультацій, як зазначається, порушувалось також питання розширення дипломатичної присутності України в КНР, зокрема в місті Чунцін.

«Віце-мер міста Чунцін Лю Гуйпін наголосив на доцільності створення українського консульства в Чунціні, враховуючи очікуване помітне збільшення присутності громадян України в регіоні, що пов'язано з будівництвом українсько-китайського заводу зі складання авіаційних двигунів», - додали в департаменті.

Як раніше повідомлялося, КНР зацікавлена ​​в створенні зони вільної торгівлі і встановлення безвізового режиму з Україною.

Нагадаємо, в Україну приїде міністр освіти Китаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: