Геращенко не наважилась назвати прізвища депутатів, які просили не давати Україні безвіз

Читать на русском
Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко так і не оприлюднила обіцяні прізвища колег по парламенту, які, за її словами, вимагали у ЄС не давати Україні безвізовий режим.
Ірина ГеращенкоФото з відкритих джерел

Попри те, що між Україною та Європейським Союзом з 11 червня діє безвізовий режим, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко досі так і не оприлюднила список народних депутатів, котрі, за її інформацією, вимагали не надавати нашій країні безвіз.

16 листопада Геращенко в коментарі ЗМІ заявила, що коли рішення про візову лібералізацію набуде чинності, вона назве прізвища активістів і депутатів, які «бігали по посольствах європейських країн і просили не надавати Україні безвізовий режим».

Пізніше вона кілька разів повторювала цей намір. Зокрема, у квітні, коли з’явилася перша інформація про запровадження безвізового режиму, вона сказала, що зробить це після 11 червня. Потім нардеп навіть просила журналістів одного з телеканалів показати нардепів, які не вірили та говорили, що Україна не отримає візову лібералізацію з ЄС.

Після запровадження безвізу минуло вже більше тижня, однак станом на 19 червня аналітикам «Слова і Діла» так і не вдалося знайти обіцяного Геращенко списку прізвищ.

Наразі в її досьє 50 обіцянок, 21 з яких вона виконала. В рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради вона посідає 99-те місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: