Турчинов пропонує посилити перевірки мешканців Криму і ОРДЛО перед отриманням біометричних паспортів

Читать на русском
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що необхідно посилити перевірки бажаючих отримати біометричний паспорт, які приїжджають з окупованих РФ територій Криму та ОРДЛО.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що необхідно посилити перевірки бажаючих отримати біометричний паспорт, які приїжджають з окупованих РФ територій Криму та ОРДЛО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

За словами Турчинова, з початку дії безвізу України і ЄС суттєво зросла кількість бажаючих отримати біометричні паспорти серед кримчан і жителів ОРДЛО.

«В той же час, не маючи доступу до архівів, що залишились на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій, доступ до безвізового режиму можуть отримати сепаратисти, громадяни іншої країни, терористи чи представники російських спецслужб», – зазначив він.

На думку секретаря РНБО, щоб уникнути цього, потрібно внести зміни в законодавство і здійснювати дуже ретельну перевірку громадян, що прибувають з окупованих територій для отримання біометричних паспортів.

Турчинов зазначив, що провів нараду з керівництвом МВС, Держприкордонслужби, Міграційної служби, СБУ та іншими.

За його словами, законопроект про посилення проектів вже розроблений депутатами парламентської коаліції і буде внесений до Верховної Ради найближчим часом.

«Дуже важливо прийняти цей необхідний для забезпечення безпеки України та Європи закон, ще до початку чергових канікул», – підкреслив він.

Нагадаємо, 15 червня з'явилася інформація, що держпідприємство «Документ» призупинило видачу біометричних паспортів для мешканців окупованих територій.

13 червня в ДП «Документ» заявили, що для отримання біометричних паспортів людьми з пропискою на території ОРДЛО або Криму потрібно буде надати додаткові документи для ідентифікації особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: