Українці заслуговують на визнання Європою їхніх заслуг – Туск

Читать на русском
Хочу подякувати вам за вашу проєвропейську рішучість. І мужність, із якою ви захищаєте вашу незалежність – сказав Туск українською мовою.

Український народ заслуговує на більшу повагу в Європі та підтримку з боку Європейського Союзу.

На цьому наголосив українською мовою президент Європейської ради Дональд Туск на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Дорогі українські друзі! Я хочу вас привітати та подякувати вам. Привітати з тим, що, попри драматичні обставини й різні перешкоди, незважаючи на війну на сході України, ви змогли отримати безвізовий режим. І хочу подякувати вам за вашу проєвропейську рішучість. І мужність, із якою ви захищаєте вашу незалежність», – сказав президент Європейської ради.

Порошенко закликав Туска продовжити санкції ЄС проти Росії через постійні порушення МінськаПрезидент Петро Порошенко провів телефонні переговори з президентом Євросоюзу Дональдом Туском, під час яких закликав ЄС продовжити санкції щодо Росії через постійні порушень Мінських угод з боку РФ.

Він наголосив, що за ці успіхи українці заплатили також, на жаль, і кров’ю.

«Ви заслужили всього, чого ви досягли. І саме тому в Європі цьому аплодують і підтримують вас. Хоча я знаю, що цього недостатньо. Ви маєте право очікувати більшого. Ви також маєте право пишатися собою», – підкреслив Туск.

Як повідомлялося раніше, Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Брюсселі.

Також зазначимо, Саміт Європейської Ради 22-23 червня рекомендуватиме Раді Євросоюзу ухвалити рішення щодо продовження економічних санкцій проти Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: