Перемир'я, котрого немає: в зоні АТО за минулу добу загинули двоє українських військовослужбовців

Читать на русском
В результаті обстрілу бойовиків ОРДЛО на сході України загинули двоє українських військовослужбовців.
Фото: «112 Україна»

За минулу добу бойовики ОРДЛО 26 разів відкривали вогонь по позиціях українських збройних сил, у тому числі із заборонених видів озброєння, в результаті чого двоє військовослужбовців ЗСУ загинули.

Про це повідомили в прес-службі штабу АТО, інформує «Слово і Діло».

Ще одна людина була поранена, двоє отримали бойові травми, йдеться в повідомленні. При цьому в штабі АТО нагадують, що, згідно з домовленостями, наразі на Донбасі триває перемир'я.

Військові уточнюють, що на Приморському напрямку терористи за день відкривали вогонь 7 разів – у районі Широкиного й Павлополя, де били з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

8 раз ворожий вогонь відкривався на Донецькому напрямку. Зокрема одну з позицій ЗСУ в південному передмісті Авдіївки бойовики обстріляли зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Ті ж види озброєння, а також протитанкові гранатомети вони використовували поблизу Верхньоторецького.

«Увечері в районі Невельського працював ворожий снайпер. Майже в той же час найманці обстрілювали позиції українських воїнів у районі Кам'янки з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів», – повідомили в штабі АТО.

Звільнення ОРДЛО: «здати» Крим, щоб повернути Донбас?Політичний експерт розповів, яка стратегія звільнення ОРДЛО стане найбільш вірогідною і прийнятною для України.

На Луганському напрямку противник відкривав вогонь 11 разів. «Ще на початку доби бойовики обстріляли українських вояків в районі Катеринівки з мінометів калібру 120 мм. Із мінометів такого ж калібру, а також менш потужного калібру 82 мм і 100 мм артилерії, окупанти вже ввечері двічі обстрілювали оборонні укріплення сил АТО поблизу Троїцького», – йдеться в повідомленні військових.

Також зафіксовані обстріли з різноманітного піхотного озброєння і БМП в районі Кримського, Новотошківського, Новоолександрівки й Новозванівки.

Нагадаємо, станом на вечір суботи, 24 червня, бойовики з початку доби відкривали вогонь 6 разів.

Увечері 23 червня в штабі АТО констатували, що найнапруженіша обстановка на лінії фронту спостерігається саме на Луганському напрямку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: