Міністри подбали про соціальну та профадаптацію АТОшників

Читать на русском
Ухвалення цього порядку дозволить створити дієвий механізм організації відновлення професійних навичок учасників АТО.

Кабінет міністрів затвердив порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, передає «Слово і Діло».

«Мінсоцполітики розробило проект акту з метою утворення дієвого механізму організації професійного навчання (післядипломної освіти), а також надання інформаційних, консультаційних, профорієнтаційних послуг з цих питань як невід'ємної складової соціальної адаптації до умов цивільного життя учасників АТО органами виконавчої влади АР Крим, структурними підрозділами з питань соцзахисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, райрад», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними Мінсоцполітики, ухвалення цього порядку дозволить створити дієвий механізм організації відновлення професійних навичок учасників АТО як невід'ємної складової їхньої адаптації до умов цивільного життя; забезпечити право учасників АТО на освіту впродовж життя; підвищити оперативність вирішення проблемних питань учасників АТО, пов'язаних із цивільною професійною діяльністю, а також посилити їхню конкурентоспроможність на ринку праці.

Зазначимо, за даними очільника МВС Арсена Авакова, з початку війни на Донбасі близько 500 ветерані АТО скоїли самогубства після повернення із зони бойових дій.

Також повідомлялося про створення в Україні Асоціації реінтеграції, адаптації та соціалізації для воїнів, які повернулися з зони АТО, в котрій бійцям будуть допомагати повертатися до мирного життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: