Садовий закликав львів'ян 25 червня прийти на віче

Читать на русском
У Львові завтра, 25 червня, відбудеться віче, буде обговорюватися проблема зі сміттям, яка виникла в місті після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні минулого року.

У Львові завтра, 25 червня, відбудеться віче, буде буде обговорюватися проблема зі сміттям, яка виникла в місті після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні минулого року.

Про це в ході спілкування з журналістами під Адміністрацією президента, заявив мер Львова Андрій Садовий, передає «Слово і Діло».

Як долають сміттєву кризу мери України?Поки ситуацією навколо вивезення сміття зі Львова займається комісія з міністрів і екологів, а в Києві біля будівлі АП голодують однопартійці Садового з вимогою зняти «сміттєву блокаду», аналітики «Слова і Діла» підготували огляд обіцянок мерів великих міст країни щодо вивезення і переробки побутових відходів.

«Завтра о 14:00 буде віче на пл. Ринок. Львів - це місто, яке має дух. Львів'яни повинні це демонструвати і показувати. Хочу подякувати львів'янам за підтримку », - зазначив він.

При цьому Садовий наголосив, що за останню добу є позитивна динаміка щодо вивезення сміття зі Львова.

«Держава вперше за рік часу зібрала комісію з надзвичайних ситуацій і пішла чітка команда відкривати полігони та почати приймати львівське сміття. Плюс є команда правоохоронним органам діяти відповідно до чинного законодавства. Я бачу динаміку за останній день. Вона трохи позитивна. Це треба було зробити рік тому. Рік часу вони тримали нас в облозі. Я в контакті з колегами, мерами інших міст. Я відчуваю, що певні сигнали пішли. Я говорив з мером Житомира, Тернополя, Рівного. Вони солідарні з нами. Я говорив з мерами міст Львівської області. Ми не вирішимо цю проблему за один день. Вона складна, але динаміка є. У Львові завжди жили і живуть мудрі люди... Чи вистоїть Львів - Україна вистоїть. Така атака, яка сьогодні на нас йде - це важко навіть описати. Те, що ми маємо у Львові - це спецоперація, яка чітко спланована заздалегідь», - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк та народний депутат Тарас Пастух завершили голодування і відправляються до Львова. 4 червня 2017 року Садовий пообіцяв провести громадські слухання з приводу будівництва сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2, яка належить місту. Подивимося, чи зможе він виконати свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: