Зубко: влада Львова має надати ГПУ факти перешкоджання вивезенню сміття

Читать на русском
Влада Львова повинна надати Генпрокуратурі докази фактів перешкоджання вивезенню з міста сміття на полігони Львівської та інших областей.
фото: zik.ua

Влада Львова повинна надати Генпрокуратурі докази фактів перешкоджання вивезенню з міста сміття на полігони Львівської та інших областей.

Про це на своїй сторінці в Twitter написав віце-прем'єр Геннадій Зубко за підсумками засідання оперативного штабу державної комісії з ТЕБ та НС по Львову і станом пожежної безпеки екосистеми країни, повідомляє «Слово і Діло».

«Львівській міськраді підготувати і подати комплект документів для будівництва тимчасового полігону з розміщенням ТПВ та заводу по утилізації ТПВ на території львівської ТЕЦ-2. Надати до Генпрокуратури конкретні факти перешкоджання законному вивезенню з Львова ТПВ на полігони Львівської області або інших областей (за договорами)», – заявив Зубко.

При цьому Львівській ОДА та іншим місцеві органам виконавчої влади та Львівській міськраді доручено невідкладно забезпечити оперативну координацію заходів з вивезення твердих побутових відходів.

Крім того, Львівська міськрада має разом з обладміністрацією терміново опрацювати питання передачі частини повноважень ради в ОДА для забезпечення очищення Львова від сміття.

До 23 червня мають бути проведені розрахунки можливостей полігонів області з прийому накопичених ТПВ зі Львова.

Крім цього, до 23 червня має бути розроблений і переданий до Львівської міськради для виконання графік вивозу 6500 тон відходів з контейнерних майданчиків міста.

«До 5 липня закінчити заходи з вивезення твердих побутових відходів зі Львова», – підкреслив Зубко.

Також міськраді Львова доручили терміново підписати договори на вивезення ТПВ з переповнених майданчиків, а органам місцевого самоврядування рекомендують забезпечити прийом та захоронення львівських ТПВ.

Нагадаємо, 21 червня до Львова для вирішення проблеми вивезення сміття вирушила робоча комісія з міністрів і екологів. У той же день мер міста Андрій Садовий відзвітував, що з січня з майже 500 звернень до обласних і місцевих органів влади щодо вивозу сміття було отримано тільки 9 згод і 229 відмов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: