Кампанія з очищення Львова: вивезено перші 270 тонн сміття

Читать на русском
Сміття зі Львова прийняло 8 міст у Львівській області, з них – з 4 містами Львів вже мав підписані угоди. Також є підписана угода зі ще одним містом в області, але сміття на полігон в це місто ще не завозили.

У Львові розпочалися роботи з вивезення сміття з частини перенакопичених майданчиків. Сміття, яке нагромадилось на території перевантажувальних станцій, ще не вивозили.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, передає «Слово і Діло».

Як повідомив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, станом на 18.00 год 23 червня з 11 тис 900 тонн перенакопиченого сміття вивезено 270 тонн.

Зубко: влада Львова має надати ГПУ факти перешкоджання вивезенню сміттяВлада Львова повинна надати Генпрокуратурі докази фактів перешкоджання вивезенню з міста сміття на полігони Львівської та інших областей.

При цьому 90 тонн сміття вивезено у ті міста, з якими Львів мав і раніше співпрацю, а 180 тонн вивезено у міста, з якими ще не було укладених угод.

Відтак, сміття зі Львова прийняло 8 міст у Львівській області, з них – з 4 містами Львів вже мав підписані угоди. Також є підписана угода зі ще одним містом в області, але сміття на полігон в це місто ще не завозили.

Усі компанії-перевізники отримали ліміти щодо вивезення та захоронення ТПВ з міста Львова на полігони у Львівській області, окрім ТзОВ «Грінера Україна».

Раніше мер Львова Андрій Садовий погодився віддати Львівській облдержадміністрації функції вивезення сміття з міста.

Віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку і ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що 23 червня у Львові розпочнеться вивезення сміття з майданчиків на полігони області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: