ГПУ повідомила про підозру чотирьом учасникам захоплення Бахмута в 2014 році

Читать на русском
У Донецькій області чотирьом членам озброєної банди оголошено про підозру у вчиненні злочинів. Вони брали участь в захопленні будівлі прокуратури в місті Бахмут навесні 2014.

У Донецькій області чотирьом членам озброєної банди оголошено про підозру у вчиненні злочинів. Вони брали участь у захопленні будівлі прокуратури в місті Бахмут навесні 2014.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

Не генеральна прокуратура: хто насправді керує ГПУ?Журналіст Максим Кречетов розповідає про реальне керівництво Генпрокуратури, так звану «тіньову ГПУ».

Правоохоронці з'ясували, що 13 мешканців Бахмута в середині квітня 2014 року, коли місто тимчасово знаходилося під контролем представників терористичної організації «ДНР», вирішили створити організовану збройну групу з метою вчинення ряду злочинів.

Злочинці нападали на місцевих жителів, викрадали чуже майно і транспортні засоби, зберігали зброю, а також захоплювали будівлі.

У Мелітополі затримано 25 підозрюваних у дестабілізації — АваковПаралельно з кримінальними злочинами, містом почали поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності.

Крім того, учасники банди 30 травня 2014 брали участь в захопленні бойовиками будівлі місцевої прокуратури, в подальшому використовуючи останню, як місце дислокації організованої групи.

Відзначимо, що під час обшуку у фігурантів під час обшуку за місцем проживання виявлено та вилучено арсенал зброї: 8 реактивних піхотних вогнеметів, 9 автоматів, протитанкова граната і більше 15 тис патронів.

В даний час чотирьом членам банди оголошено про підозру у вчиненні вказаних злочинів. Трьом з них обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою. Четвертий підозрюваний - організатор, як і інші 9 учасників ховаються від органів досудового розслідування (по відношенню до них матеріали зараз виділені в окреме кримінальне провадження).

Дії підозрюваних кваліфіковані за 9 статтями Кримінального кодексу України, а саме: ст. 257 (бандитизм) ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом); ст. 28 (вчинення злочину групою осіб); ст. 341 (захоплення державних будівель) ст. 187 (розбій) ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини); ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) ст. 260 (створення непередбачених законом збройних формувань). Досудове розслідування триває.

Відзначимо, що в травні на Донбасі почали будівництво українських телевеж.

А голова фракції БПП «забув» про обіцяну допомогу донецької поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: